Ακαδημίες εμπορικού ναυτικού

Οι σχολές του Εμπορικού Ναυτικού προσελκύουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων μαθητών. Μάλιστα παρατηρείται αύξηση της ζήτησης των σχολών πλοιάρχων και μηχανικών.

Οι Α.Ε.Ν στο σύνολό τους είναι δέκα και λειτουργούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως παρουσιάζονται κατωτέρω:

  • Ασπρόπυργος – ΑΕΝ Ασπροπύργου – Πλοιάρχων/Μηχανικών
  • Νέα Μηχανιώνα  – ΑΕΝ Μακεδονίας – Πλοιάρχων/Μηχανικών
  • Πρέβεζα – ΑΕΝ Ηπείρου – Πλοιάρχων
  • Κύμη – ΑΕΝ Κύμης – Πλοιάρχων
  • Αργοστόλι – ΑΕΝ Ιονίων Νήσων – Πλοιάρχων
  • Χίος – ΑΕΝ Χίου – Μηχανικών
  • Ύδρα -ΑΕΝ Ύδρας – Πλοιάρχων
  • Οινούσσες – ΑΕΝ Οινουσσών – Πλοιάρχων
  • Σύρος – ΑΕΝ Σύρου – Πλοιάρχων
  • Χανιά – ΑΕΝ Κρήτης – Πλοιάρχων/Μηχανικών

Η φοίτηση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού είναι διάρκειας τεσσάρων ετών.

Τα τρία έτη είναι το θεωρητικό κομμάτι στις ακαδημίες και το ένα έτος (δύο εξάμηνα) το πρακτικό στα πλοία. Μετά το πρώτο θεωρητικό 6μηνο στην ακαδημία θα πρέπει να μπαρκάρετε για 5-6 μήνες σε καράβι, μετά ένα χρόνο στην ακαδημία και ξανά μπάρκο σε καράβι για 6-7 μήνες, και τέλος ένα χρόνο στις ακαδημίες.

Εδώ να διευκρινίσουμε ότι η συνολική πρακτική εκπαίδευση σε πλοία θα πρέπει συνολικά να είναι 12 μήνες και πάνω.

Τα χαρτία  που χρειάζονται για αρχή δεν είναι πολλά αλλά σίγουρα κάποια είναι υποχρεωτικά. Το ναυτικό φυλλάδιο, τα σωστικά, διαβατήριο, Αμερικάνικη βίζα. Από εκεί και πέρα με την καθοδήγηση της εκάστοτε ναυτιλιακής εταιρείας θα χρειαστεί και το εμβόλιο κίτρινου πυρετού, όπως επίσης και την κάρτα υγείας πριν μπαρκάρετε. Με όλα αυτά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα τα βρείτε αφού θα υπάρχει καθοδήγηση από την σχολή και την εταιρεία.
Οι μαθητές που ενδιαφέρονται για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν είτε μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων είτε εκτός των Πανελληνίων εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν μια σειρά απο προϋποθέσεις προκειμένου να εισαχθούν . Αυτές  συνοψίζονται στα ακόλουθα:

Α. Απολυτήριο Λυκείου

Β.Ελληνική ιθαγένεια και να είναι γραμμένοι σε μητρώα αρρένων ή Δημοτολόγια Δήμου ή Κοινότητας

Γ.Να μην υπερβαίνουν το 27ο έτος της ηλικίας

Δ.Να είναι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση αρμόδια υγειονομικής επιτροπής, ικανοί σωματικά και πνευματικά για το ναυτικό επάγγελμα.

Ε.Να μην έχουν τιμωρηθεί με στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών  όσο και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται  απευθυνθείτε στην γραμματεία του φροντιστηρίου 
Μοιραστείτε αυτή την σελίδα :